hak do Octavii II 1.9TDI - Czy musi być wiązka z modułem?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • korpal
    Ambiente
    • 2008
    • 168

Zdecydowanie piątek :lol:
  • wkowal10
    Ambiente
    • 2007
    • 237

Witam wszystkich . Mam Octavię II 1.9 TDI sedan 2006r wersja classic(mint) , chcę założyć hak . Dowiedziałem się , że nowe instalacje samochodowe w octavii wymagają wiązki z modułem elektronicznym , żeby wszystko było w porządku . Czy konieczne jest założenie wiązki z modułem , czy mogę założyć moduł zwykłą wiązkę bez modułu o wiele tańszą . Czym to grozi , czy tylko będą mogły się przepalać żarówki , czy coś więcej . I czy na desce rozdzielczej coś się pokaże jak zastosuję zwykłą wiązkę . Proszę o poradę . Z góry dziękuję za podpowiedzi . pozdr.

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Tak musi, byc o ile nie chcesz miec ciaglej choinki w aucie. Np przestanie dzialac, a na pewno zglupieje modul ktory sprawdza zarowki bo nagle mu ich przybedzie.

Modul to koszt okolo 300zl, z podlaczeniem tez mogla byc problemy, bo trzeba odszukac duzo wiecej przewodow w instalacji niz do tej pory m.in can low, can high, can itd
      Spritmonitor.de

Komentarz

• wkowal10
        Ambiente
        • 2007
        • 237

Ale ja nie mam takiej opcji - modułu który sprawdza żarówki . Nie mam rozbudowanego kompa pokładowego w w ersji classic .

Komentarz

• Krzych
          Rider
          • 2005
          • 671

Nie ma znaczenia czy masz komputer pokłsdowy z kontrolą żarówek.
          Jest konieczność zastosowania takiego modułu ze względu na sterowanie światła postojowego i STOP. To jest zarówka jednowłóknowa, która jest zasilana połową napięcia gdy świeci jako postojowa i pełnym napięciem gdy świeci jako STOP.
          DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
          www.chiptuning.katowice.pl
          DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA

Komentarz

• wkowal10
            Ambiente
            • 2007
            • 237

Nie ma na to jakieś sposobu ? Wymiana żarówki nie wchodzi w grę ?

Komentarz

• gachul
              Elegance
              S_OCP Member
              • 2007
              • 852

kolego nie wiem ile masz kasy na haka ale ja zalozylem do swojej w zeszlym tygodniu i zaplacilem 1400 zl...z tym ze zalozyli mi haka chyba firmy brinks albo jakos tak i wogole go nie widac...nie trzeba bylo wycinac duzo zderzaka a zakladanie i zdejmowanie kuli to normalnie bajka...a co do wiazki to nie wiem jak z tymi zarowkami ale ja mialem czujniki parkowania i musialem zalozyc. zakladalem w firmie AUTO_MARK na ulicy kolumny w lodzi
              gachul

czarniutka dwulitrowka combi elegance...była...jest... dwa litry brąz mocca combi platinum

Komentarz

• stysiek
                Rider
                • 2007
                • 537

Zamieszczone przez wkowal10
                Mam Octavię II 1.9 TDI sedan 2006r
                sedan to on jest tylko na papierze

bo to liftback
                dla poczytania

Komentarz

• Bartek_2012
                  Ambiente
                  • 2006
                  • 208

stysiek, ja mam do sprzedania całą wiązkę do OII sedan z modułem nowa ze wszystkimi złączkami i podpięceim do czujników prosty montaż na oyginalnych wtyczkach nic nie lutujesz. Napisz bądz zadzwoń 602 49 1 72, a sam hak kupisz na Allegro za około 500 - 600 zl jest identyczny jak do Kombi. Polecam oryginał ze zdejmowaną kulą. Nie widać go po zdjęciu zaczepu i schowaniu gniazda.
                  BYŁO: 2,0 TDI Kombi Elegance Beż Sahara + (od: 22.10.06 - xenony, 28.10.06 - navi, 17.11.06 działający hak .....)
                  JEST: Volvo S80 II D5
                  JEST: BMW R1200GS Adventure

Komentarz

• stysiek
                    Rider
                    • 2007
                    • 537

Bartek_2012, ale ja zastanawiałem się tylko nad założeniem,
                    ale dzieki za info...

Komentarz

Pracuję...